donderdag, augustus 04, 2005

Jandekdag: #0764

I Woke Up is een "goofy" grap. Af en toe neemt Jandek je ook met plezier in de maling. Ik weet niet of "af en toe" wel de juiste uitdrukking is. (Terzijde: aanhalingstekens zijn onlosmakelijk met Jandek verbonden)
Jandek heeft een nieuwe "zanger" ingehuurd, die de hele (?) plaat redelijk goede imitaties van hemzelf doet. Ook is het drumkit weer afgestoft. Dat is eigenlijk wel logisch, want zodra iemand anders achter de microfoon gaat staan besluit Jandek te gaan drummen.
Zodra je de teksten van een Jandek plaat onder ogen krijgt kun je raden wat voor plaat het wordt. Als er veel vraagtekens -oftewel onverstaanbare gaten- zijn, zoals nu, krijgen we een pak herrie en/of komedie te horen. Gerommel en gekweel en die echo box moet ook eens uitgeschakeld worden..
Op een bizarre plaat horen bizarre lichtpuntjes. Get Back Inside is een mooie harmonica (of toch accordeon? Allebei natuurlijk!) instrumental. Heel kinderlijk, maar ook heel aandoenlijk. Een ander lichtpuntje is Sleepness Night. De tekst is niet te volgen. Wederom veel accordeon, maar het klinkt als Jandek die Stille Nacht doet. Kerst met Jandek. En bij Kerst hoort God en dus horen we in het slotnummer:

God is upon us,
God is alive,
God is alive in the room today!